A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint valaki október negyedikén, délután négy óra magasságában felgyújtotta a balatonboglári Vikár Béla utcai egészségügyi központban a gazdasági irodát. A tűzben használati tárgyak, berendezések és iratok rongálódtak-, illetve semmisültek meg.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a helyszín közelében tartózkodott egy ezidáig ismeretlen férfi, aki információval szolgálhat a bűncselekménnyel kapcsolatban.

Róla a tanúk elmondása alapján az alábbi személyleírás áll rendelkezésre: A férfi 50 év körüli, körülbelül 170 cm magas, pocakos, erős testalkatú, erősen borostás. A bűncselekmény elkövetésének idején kantáros, sötétzöld színű munkásruhát, hosszú ujjú, sötét színű - piros színnel - felsőt viselt.



Aki a személyleírás alapján érdemi információval rendelkezik, az jelentkezzen személyesen a Fonyódi Rendőrkapitányságon (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.) vagy tegyen bejelentést a 06/85-560-990-es telefonszámon, esetleg névtelensége megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), vagy a 107, illetve 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Fonyódi Rendőrkapitányság eljárást indított 2013. október 4-én közveszélyokozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Címkék: gyújt, ismeretlen, tanú, férfi, Balaton, kék hírek