Az előzmények: Somogyvár közelében csütörtökön késő délután egy személyautó ütközött össze egy busszal. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott kocsi sofőrje a helyszínen szörnyethalt. Nem sokkal este nyolc óra előtt riporterünk megdöbbentő részleteket tudott meg a tragédia lehetséges hátteréről. A helyiek állítják: öngyilkosság történhetett.

1.jpg



"Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket valaha, valahogy megbántottam. LP, kérlek, segíts Á-nak a nehéz napokban, te vagy az a férfi aki tud nekem segíteni" - így  búcsúzott ismerőseitől a 32 éves fiatalember mintegy 6 órával azelőtt, hogy autójával frontálisan belehajtott egy autóbuszba.

A férfi azonban már régebb óta érlelhette tervét. Ezt a felvetést erősíti az a dal is, amit napokkal a tragédia előtt tett ki üzenőfalára, azzal a kommentárral, hogy "ha meghalok, ez szóljon majd."

3.jpg


A helybeliek úgy tudják: felesége a közelmúltban hagyta el a férfit, ezt nem tudta feldolgozni és végül ez a szerelmi csalódás vezetett az öngyilkossághoz.

A rokonok, barátok, ismerősök értetlenül állnak a történtek előtt. Szinte percenként érkeznek az újabb részvétnyilvánító kommentek. Az esetet feltáró cikkünk alatt is hosszú sorokban olvashatók ilyen és ezekhez hasonló bejegyzések:

"Egy jó barát,egy jó kolléga. Miért?? Ezt már hiába kérdezzük... Nagyon sajnálom,hogy ezt megtetted."

"Drága Balázs,tudod, hogy nem vagyok hívő ember, de most mégis fohászkodok, hogy ahol most vagy, ott boldog légy!"

"Isten ádjon boldogságot és nyugalmat!"

2.jpg


A közvéleményt és az internetezők népét azonban megosztotta a férfi tette:

"Érthetetlen, ilyen fiatalon, volt egy kislánya is, rá miért nem gondolt. Úgy tudom, embereken segített, mint tűzoltó, mi vihette rá erre? Szörnyű, és más embereket miért kellett veszélybe sodornia, szegeny sofőrrel az élen.."

"Nyugodjon Békében! De nem ez lett volna a leghelyesebb módja annak, hogy meghaljon! A buszon is emberek utaztak, akiket haza vártak! Még "szerencse",  hogy "csak" két sérült van, és ők is jobban vannak! Ha már úgy alakult, hogy öngyilkos lesz, akkor ne másnak az életét tegye kockára, és ne másnak a családját tegye tönkre!"

A KaposPont időközben megkérdezte a szerencsétlenül járt autóbusz vezetőjét is. Átó Csaba látásból ismerte az áldozatot, ő is értetlenül áll a történtek előtt. Elmondása szerint villámgyorsan történt minden és tulajdonképpen csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia.

Ugyanakkor vannak olyan bejegyzések is, amelyek türelemre intik a véleményt nyilvánítókat:

"Kérnék mindenkit, hogy a véleményezését ebben a helyzetben tartsa meg magának! Erre mi rokonok és hozzátartozók nem vagyunk kíváncsiak. Balázs helyzetében senki sem tudta  volna eldönteni, mi a helyes és mi nem az. Köszönjük a részvétnyilvánításokat."

Címkék: öngyilkos, facebook, ütköz, halott, vezető, busz, karambol, baleset, kék hírek