A Kaposvári Rendőrkapitányság rablás bűntett-, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy fiatalkorú férfi ellen.

A 16 éves fiú tegnap a Sávház előtti járdaszakaszon tépte ki egy idős hölgy kezéből a táskáját. A dulakodás közben a néni a földre esett és súlyos sérüléseket szenvedett. A rabló a zsákmánnyal együtt elfutott.

A rablás után a rendőrök nagy erőkkel a helyszínre vonultak és megkezdték a fiú keresését. A nyomozás során gyanús lett egy 16 éves fiú, azonban tartózkodási helyéről nem tudtak semmit se.

Ma délelőtt a rendőrök egy utcán sétáló-, az elkövető által viselt ruházatú fiatal személyre lettek figyelmesek, aki a rendőrautót meglátva futásnak eredt. Az egyenruhások rövid időn belül elfogták a 16 éves fiút, akit a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállítottak és – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú vallomásában beismerte tettét, valamint azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy a táskát hol dobta el. Az eltulajdonított táska, valamint a benne lévő tárgyak előkerültek, csak a pénz hiányzott.

A Kaposvári Rendőrkapitányság előterjesztést tett a Kaposvári Járási Ügyészség felé a terhelt előzetes letartóztatásának indítványozására.

Címkék: hírek, rendőrségi, kapitányság, megyei, somogy, kék hírek