kilincs

A két feltételezett tettes ellen most emelt vádat az ügyészség. Súlyosabb büntetést kaphatnak egy új törvény értelmében, mert úgynevezett fémkereskedelemben engedélyköteles anyagot loptak.

Megdöbbentő látvány fogadta a Zárda közi lakókat egyik reggel: fémtolvajok szaggatták le több társasház és lakás ajtókilincsét.

kilincs


- Nem is lehetett észrevenni, ezek hajnalban vagy éjszaka csinálták, nálunk a négyesben is leszerelték, most egy gombszerű valami van, amit nem tudnak leszerelni - mondta Buzás Ferencné.

A városban összesen 17 házról szaggatták le a kilincseket. Ezzel alkalmanként 1500- 10 ezer forint kárt okoztak. Az egész belvárost végigpusztították.

- A két vádlott januárban Kaposváron a Honvéd utca, Zárda utca, Zárda köz, Damjanich utca, Somssich utca, Nemzetőr sor környékén 17 sértettől, társasházaktól de magánszemélyektők is eltulajdonították a bejárati ajtókilincseket úgy, hogy csavarhúzóval lefeszegették - árulta el a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze, Némethné Halász Bernadett.

A tolvajok ezt a Kisfaludy utcai buszmegállót is megrongálták: minden fémet lefeszegettek róla, de belefutottak egy rendőrjárőrbe, aki megtalálta náluk a kilincseket. A két tolvaj közül az egyik előzetes letartóztatásban van, őt börtönbüntetésre ítélné az ügyészség. Három év börtönt is kaphat, mert egy új  törvény értelmében a fémtolvajokat szigorúbb büntetéssel sujthatják.

kilincs

Címkék: kilincs, ellop, banda, tolvaj, kaposvár, kék hírek