Távcsővel felszerelt, lefűrészelt csövű német hadipuskát is találtak annál a két férfinél, akiket Nagyatád területén igazoltattak a járőrök. A puskák csövének lefűrészelése általában sörétes puskák esetén megszokott, és a nagyobb szórást, valamint könnyebb mozgást teszi lehetővé. Itt vélhetőleg a könnyű elrejthetőség volt az elsődleges szempont, ugyanis a fegyverre egyik férfinál sem volt engedély. A fegyveren kívül éles lőszer, elműködtetett lőszerhüvely, feltehetően vérrel szennyezett hátizsák, kés, éjjellátó készülék és fegyverlámpa is volt a tehergépjárműben. A két férfit elfogták és előállították. K. Kornélnál házkutatást tartottak minek során lőszerek, hüvelyek és a levágott fegyvercső darab is előkerült.


Nézze meg a házkutatás során talált fegyvereket és lőszereket.Nézze meg a házkutatás során talált fegyvereket és lőszereket.Nézze meg a házkutatás során talált fegyvereket és lőszereket.Nézze meg a házkutatás során talált fegyvereket és lőszereket.Nézze meg a házkutatás során talált fegyvereket és lőszereket.
Nézze meg a házkutatás során talált fegyvereket és lőszereket.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A nyomozás során felmerült információkból kiderült; K. Kornél Berzence és Kaszó közötti területen kilőtt egy szarvasbikát, melyet a helyszínen hagyott, annak csak a trófeáját távolította el. A tetemet a rendőrök a helyszíni szemle során megtalálták.
K. Kornélt orvvadászattal, engedély nélküli fegyvertartással, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, valamint lopás elkövetésével vádolják, míg társát P. Józsefet szintén gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.

Címkék: házkutatás, bűntett, fegyver, orvvadász, nagyatád, kék hírek