A MÁV befejezte a kábelvágás miatt meghibásodott biztosítóberendezés javítását, ezért a Kelenföld-Háros szakaszon újra két vágányon járhatnak a vonatok - tájékoztatta a vasúttársaság az MTI-t.

A közlés szerint az eredeti menetrend a késő esti órákban állhat helyre, de már késő délután csökkentek a késések a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalakon. Este hat-hét órára 15-20 perc alá csökkenhetnek az átlagos késések.

18 óra után már újra pót- és helyjegyet kell váltani a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely és a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalakon közlekedő intercity és gyorsvonatokra.

A vasúttársaság emlékeztetett rá: szombat reggel Kelenföld és Háros között meghibásodott a biztosítóberendezés, mert zajvédőfalak építésekor egy munkagép elszakította a biztosítóberendezés kábelét.

A hiba miatt Kelenföld és Háros között szombat reggel eddig nem tisztázott körülmények között egymással szembe ment ugyanazon a vágányon egy Kelenföldről induló személyvonat a Pécsről érkező Tubes Intercity-vel. A két vonat körülbelül száz méterre állt meg egymástól. A MÁV korábbi tájékoztatása szerint a biztosítóberendezés meghibásodásakor alkalmazandó biztonsági előírások miatt nem fordulhatott elő baleset, de a KBSZ (Közlekedésbiztonsági Szervezet) és a rendőrség bevonásával vizsgálat indul az esemény körülményeinek tisztázására, és a felelősség megállapítására.

Mint arról már beszámoltunk: a Tubes IC-n több somogyi olvasónk is utazott, akik őrákra a szerelvényen ragadtak. Elmondásuk szerint kaotikus állapotok uralkodtak a vonaton.

Címkék: berendezés, biztosító, máv, vonat, vasút, kék hírek