Több hónapos pereskedés, és levélváltás után ma személyesen vonult a pórul járt család ahhoz a kereskedéshez, ahol az autót vették.

A telep vezetője a tüntetők láttán azonnal bezárta a kereskedést, és megpróbált elmenekülni. Nem akarta átvenni a rossz autót.    

A család 1 millió 400 ezer forintért vette a használt kocsit. Négy hónap múlva a motor útközben füstölni kezdett, és többé be sem indult. Bírósághoz fordultak, ahol szakértők megállapították, hogy a kilométerórát visszatekerték.      

- Kiderült, hogy az autó kétszer, háromszor annyi kilométert tett meg, amennyi kilométerórásan mi megkaptuk. Megtettük a büntető feljelentést, csalás miatt indítottak eljárást. Valóban történt csalás, de a konkrét elkövetőt nem sikerült beazonosítani - mondta a tulajdonos, Csóriné Szili Mónika.

Egy hosszú procedúra után jogerőre emelkedett a végzés, gyakorlatilag vissza kellene fizetnie a vételárat, és a felmerülő egyéb költségeket, kamatokat, mert nekünk fizetni kell a bank felé felvett hitelt - mondta a tűntetés szervezője, Szili József.

A fiatal nő azt mondja: Gyedből fizeti az autó hitelét, ami egyre nagyobb nehézséget okoz neki. Elkeserítőnek tartja, hogy a jogerős bírósági ítéletnek nem tud érvényt szerezni.

Nézze meg a videót:

Címkék: tűntetés, kereskedés, átverés, autó, kék hírek, kaposvár