baleset_mti_0811


Sokan a hirtelen lehűlésést okolják a tegnapi közlekedési balesetek miatt. Némi igazuk bizonnyal van is, hiszen a több mint 10 fokos hőmérsékletcsökkenéssel, szélviharral és jelentős mennyiségő csapadékkal beköszöntő hidegfont alaposan meggyötörte az arra érzékenyeket.

Ilyenkor - hidegfront idején - a migrénre hajlamosakat komoly fejfájás kínozza, a gyomor, -vese és epebetegek pedig görcsök jelentkezésével is számolhatnak. Felerősödnek az asztmás rohamok, az allergiás tünetek és fokozódnak az ízületi fájdalmak is.

Ráadásul a front hatására tompulnak a reflexek, amihez gyakorta egyfajta álmosságérzet is társul.

A hőség elvonultával a Balatonon nyaralók százai csomagoltak össze és indultak otthonaikba; a főváros felé az M7-es autópálya egyes szakaszain kora délután már csak lépésben lehetett haladni.

baleset_mti_0811


A torlódást egy súlyos tóparti tragédia is fokozta. A 84-es főútongy egy német házaspár, két gyermekkel szombat délelőtt Balatonederics és Nemesvita között szenvedett balesetet: a gépkocsit vezető nő eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott összeütközött egy cseh rendszámú autóval. A nő a helyszínen életét vesztette, férje és tizenéves lányuk késő délután haltak meg a kórházban. A helyszínről összesen további öt sérültet vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Heten egy Töltéstavánál történt balesetben sérültek meg. Ott, a 81-es főúton egy osztrák és egy ír rendszámú személygépkocsi ütközött össze szombat délután. A két autó Győr felé tartott, az osztrák rendszámú kocsi nagy ívben balra akart kanyarodni, amikor a mögötte haladó, ír rendszámú autó belerohant. Mindkét jármű kisodródott a pályáról, és az út menti árokban landolt.

A 8-as főúton, Jánosházánál egy teherautó és egy személygépkocsi ütközött össze frontálisan: egy 43 éves ajkai nő Körmend felé tartott a főúton, Jánosháza térségében azonban letért a jobb oldali útpadkára, majd járművét onnan visszakormányozva a szemközti sávban egy szabályosan haladó tehergépjárműnek ütközött. Ebben a balesetben ketten sérültek.

Az M3-ason, a káli csomópontnál három autó ütközött. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, őt mentőhelikopterrel Miskolcra szállították.

Hatan budapesti balesetben is megsérültek. A XVIII. kerületi Igló utca és a Forgó utca kereszteződésében, két személyautó ütközött össze. A rendőrség eddigi adatai szerint az egyik személyautó sofőrje nem adta meg az elsőbbséget a másik járműnek.

bélavári búvárok


Nemcsak a közutak, a vadvizek is szedtek áldozatokat az elmúlt napokban. Somogyot egy csütörtöki tragédia rázta meg, amikor Bélavár egyik bányatavába belefulladt két fiatal lány. Egyikük holttestét csak egy nappal az eset után tudták felszínre hozni a búvárok.

Szombaton pedig egy nyolcéves kisfiút sodort el a Tisza az aranyosapáti komplejárónál. A gyermeket a túlsó parton, Tiszaadonynál sikerült kihúzni a vízből, de az életét már nem tudták megmenteni. A gyerek kimentésére a folyóba ugrott az egyik hozzátartozója, azonban őt is elsodorta a folyó. A nőt több mint ötórás keresés után, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület búvárai találták meg.

forrás: MTI; fotó: Mihádák Zoltán (MTI)

Címkék: fullad, áldozat, sérült, közút, halál, baleset, kék hírek