A marcali rendőröket tegnap délben azzal riasztották, hogy Böhönyéről elloptak egy elektromos kerékpárt. A helyszínre érkező zsaruk azonnal a jármű keresésére indultak, és rövid időn belül egy fiúnál meg is találták a biciklit, majd visszaadták azt jogos tulajdonosának. Mivel az elkövető gyermekkorú, nem vonható felelősségre.

A balatoni egyenruhások Fonyódon állították meg azt a személygépkocsit, amelynek hátsó ülésén és a csomagtartóban nagy mennyiségű bodza csetét szállítottak. Az autóban hárman utaztak. A sofőr elmondta, hogy a bodzabogyót Balatonfenyvesen szedték.

A 25 éves niklai férfit, valamint utasait, egy 41 éves somogyvári nőt, illetve egy fiatalkorú lányt a járőrök előállították. A bodza begyűjtésére vonatkozóan engedéllyel ugyanis nem rendelkeztek. Mindhármuk ellen szabálysértési eljárás indult, M. Istvánt ráadul szabálysértési őrizetbe is vették.

A siófoki rendőrök Nyim belterületén csíptek el egy ittasan motorozó férfit, aki amellett, hogy piásan szállt nyeregbe, kisfiát is maga mögé ültette. Bukósisakot egyikük sem viselt.

forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: lop, bodza, bicikli, ittas, tolvaj, sofőr, kerékpár, kék hírek