A hét első napján 10 tűzesethez és 11 műszaki mentéshez vonultak a katasztrófavédelem egységei, valamint egy téves jelzés is érkezett a műveletirányító központba.

A tűzesetek többsége kisebb vegetációtűz volt, amelyeket rövid időn belül eloltottak a tűzoltók.

Az esti órákban feltámadt viharos szél fákat döntött ki, ágakat tört le elsősorban a Balaton és Kaposvár térségében. A tűzoltók főként útra, járdára épületre és vasúti sínekre dőlt fákat távolították el.

Ugyancsak hétfőn kigyulladt egy háromszintes épület padlástere hétfőn éjszaka 23 órakor. A lakók amikor észrevették a tüzet, értesítették a tűzoltókat, lekapcsolták az áramot és a garázsban parkoló autójukkal biztonságos helyre hajtottak. Mire a tűzoltók két tűzoltógépjárművel és egy vízszállítóval megérkeztek, a padlástér teljes terjedelmében égett. Ennek oltásához a tűzoltóknak meg kellett bontani a zsindelyfedésű tetőt. A lángokat mintegy fél óra alatt fékezték meg az egységek, Az épület lakható maradt. A tűzet pedig valószínűleg elektromos meghibásodás okozta.

Lángra lobbant egy kombájn motortere Szulok külterületén egy éppen learatott két hektáros szántóföldön. A gépkezelő kézi tűzoltó készülékével hiába próbálta megfékezni a lángokat, nem sikerült. A tűz végül átterjedt a tarlóra is. Az egységek végül fél óra alatt vízsugarakkal és kéziszerszámokkal  egy hektáron körülhatárolták az égő tarlót. A munkagép ugyan teljesen kiégett, azonban a szomszédos földterületeket és erdőt sikerült megóvni a tűztől - adta hírül a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék: tűzolró, kidől, vihar, tűz, somogy, kék hírek