kerékpár gázolás


Jelentős baleseti kockázatot jelentenek a kerékpárral felelőtlenül, figyelmetlenül közlekedők. Erre a következtetésre jutott az elmúlt egy hónap baleseti adatait vizsgálva a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A statisztikákat alátámasztandó legutóbb pénteken történt két ilyen baleset:

Batéban késő este S. István közlekedett biciklin a kerékpárúton. A Dózsa György utca és a Fő utca útkereszteződéséhez érve szabálytalanul kapcsolódott be a közúti forgalomba, nem biztosított elsőbbséget a szabályosan, a 61-es főútvonalon közlekedő személygépkocsi részére, így összeütköztek. A kerékpáros megsérült, kórházba szállítottak.

Vele kapocslatban az is felvetődött, hogy piásan ült a biciklire. Ellene ittas járművezetés és közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást.

Kadarkút egy biciklis asszony okozott balesetet. Ő a menetirány szerinti bal oldalon közlekedett - Hencse irányába - a lejtőn azonban áttért a jobb oldalra és ott nekiütközött egy másik kerékpárosnak.

A baleset következtében a nő megsérült, őt is kórházba vitték. A másik bringás megúszta.

Az adatokat böngészve az egyenruhásoknak feltűnt, hogy az idei évben 55 balesetéből 18-at (32,73 %) kerékpárosok okoztak. A tavalyi év hasonló időszakában 47 személyi sérüléses balesetből 13 esetben (27,65 %) volt kerékpárral közlekedő járművezető a baleset okozója.

A balesetek és a tragédik elkerülése érdekében a Kapos Televízió tavasszal az SMRFK és a Zöldpont ÉLetmódklub közreműködésével néhány részes filmsorozatot is készített, amely a biztonságos kerékpáros közlekedés alapvetéseivel és a kaposvári forgalom sajátosságaival foglalkozott. Ajánljuk szíves figyelmükbe! Az epizódokat az alábbi képre kattintva nézheti meg.

kerékpárral biztonságban

Címkék: ittas, bringa, bicikli, tragédia, kerékpár, baleset, kék hírek