Ahogyan arról beszámoltunk: egy 72 éves idős asszonyt öltek meg tavaly május végén a kaposvári Kanizsai utcában. Egy konyhakéssel leszúrták, a tettes pedig felforgatta a lakást, értékek után kutatott, pedig az idős, nyugdíjas asszonynak alig volt pénze, szerény körülmények között élt, varrogatásból egészítette ki a jövedelmét.

Egyik volt albérlőjét, egy volt Rákóczis focistát vádolják a gyilkossággal. A késen megtalálták a DNS-ét, ez a fő bizonyíték ellene. Ő azonban azt állítja: nem szabályos körülmények között vettek tőle DNS-mintát a rendőrségen. A sokat alkoholizáló férfi ugyanakkor ellentmondó vallomásokat tett, sokszor belekeveredett az általa elmondottakba, sőt azt is elismerte, hogy hamisan vallott, de azt mindvégig tagadta, hogy ő lenne a gyilkos.

A legutóbbi tárgyaláson váratlan fordulat történt. Tanúként hallgatták ki a szomszédban lakó házaspárt, akik a nyomozás során még fel nem tárt tényekről számoltak be. Azt állították, hogy nem a volt focista, hanem egy másik albérlő veszekedett az idős hölggyel rendszeresen. Állítólag hallották, amint ez a legutolsó albérlő, vagyis egy azóta Olaszországba távozott férfi rendszeresen összeveszett az áldozattal a pénz miatt. Szerintük ugyanis a meggyilkolt 72 éves nő tartotta el a nála kb. 30 évvel fiatalabb férfit, sőt szexuális viszony is volt közöttük.

A bíró elhalasztotta az ítélethirdetést, mert tanúkat és szakértőket akar kihallgatni, többek között az Olaszországban tartózkodó albérlő munkatársait, és egy DNS-szakértőt, valamint egy videofelvétel-szakértőt is megidézett. Az ő meghallgatásuk után hoz majd ítéletet az ősszel.    

Címkék: focista, bíró, per, ítélet, gyilkosság, kék hírek