Bogdán józsef

A Bors munkatársai a Sopronkőhidai Fegyházban készítettek interjút az első fokon tényleges életfogytiglanra ítélt B. Józseffel, aki beszélt az ítéletről, életéről és börtönviselt múltjáról is.

Az újságíróknak Bogdán elmondta: hogy szerint teljesen érthető a mostani közhangulat, miszerint az a sátán megtestesüléseként tekintenek rá. Azonban kitart amellett is, hogy semmi köze a 11 éves gyermek meggyilkolásához. Érvelése szerint: nem lenne képes ilyen szörnyűség elkövetésére, hiszen szereti a gyerekeket, mindig ajándékokkal kedveskedik nekik. Úgy véli, mindössze annak köszönhető a szigorú ítélet, hogy nagy volt a nyomás a nyomozókon és az ítészeken, ezért túl gyorsan, bizonyítékokat figyelmen kívül hagyva darálták le az ügyet.

Bogdán nem először ül börtönben: saját bevallása szerint, először 16 évesen került a rácsok mögé, amiért elkötött egy biciklit. Mivel azonban az esetet rablásnak minősítették, két és fél év letöltendőt kapott érte. Ezzel pedig, örökre megpecsételődött a sorsa. Később egyebek közt nemi erőszakért is elítélték a férfit, amiért egy holland nőt harmadmagával összevert és megbecstelenített a szentbalázsi tetőn. Arra a kérdésre, hogy mégis összesen mennyit ült, nem tudott pontos választ adni: „Tizennyolcat? Húszat? Az ember egy idő után már nem nagyon számolja” - mondta Bogdán.

Szita Bence-gyilkosa kitér az interjúban a saját életére is: a feleségével eltöltött 2 évre élete legboldogabb részeként tekint vissza. De az is kiderül, hogy van egy lánya, akivel nem tartja a kapcsolatot. Szeret szórakozni, és a nőket "hajtani", mint mondja: "sajnos ez a bolond P. Erika is így került a közelembe."

Bogdán bizakodóan néz a másodfokú ítélet elé. Abban bízik ugyanis, hogy akár fel is menthetik. Ha azonban másodfokon is megkapja a tényleges életfogytot, akkor ott neki vége - fogalmaz Bogdán.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja!

Címkék: szánalom, bence, bogdán, interjú, gyilkos, szita, kék hírek