A Nagyatádi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal a napokban befejezett egy tavaly szeptemberben elrendelt nyomozást, amelyet kisebb értékre üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el L. Mónika és társai ellen.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint L. Mónika egy hitelintézet lábodi területi képviselőjeként 2011-től az illetékességi területén belül több személyt is rábeszélt arra, hogy különböző összegű kölcsönöket vegyenek fel saját nevükben.

Mónika el is kezdte fizetni az általa megkért személyek által felvett hitelek törlesztőrészletét, de eközben újabb és újabb személyeket vett rá a kölcsönök felvételére. A hitelek felvételéből, illetve az ezek után létesített szívességi pénzkölcsönökből származó jövedelmeit azonban nemcsak a korábbi kölcsönök, hitelek törlesztésére fordította.

A valótlan tartalmú szerződéseket a hitelintézet vidéki fiókjában használta fel, némelyiken a szerződést kötő fél nevét ráhamisította, vagy fiktív nevet írt rá tanúként, valótlan tartalmú tényeket rögzített. Egyes személyek valótlan tartalmú kölcsönszerződést személyesen írtak alá, mások engedélyt adtak arra, hogy L. Mónika helyettük a kölcsönszerződést aláírja. Folyamatosan elkövetett cselekményeivel milliós kárt okozott a hitelintézetnek.

pénzek

A nyomozók 14 személyt gyanúsítottként hallgattak ki bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisítás vétség elkövetése miatt. A bűncselekmény elkövetését mindannyian elismerték.

Az ügyben keletkezett iratokat - a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló L. Mónika ellen - folytatólagosan elkövetett csalás bűntett, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja, valamint a szabadlábon védekező 3 személy bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte a Nagyatádi Rendőrkapitányság a Nagyatádi Járási Ügyészség részre.

A további 11 szabadlábon védekező személy bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt lett kihallgatva, mely iratokat előterjesztéssel a nyomozás megszüntetésére megrovás mint intézkedés alkalmazása melletti javaslattal küldte meg a Nagyatádi Rendőrkapitányság a Nagyatádi Járási Ügyészség részére.

Címkék: pénz, hamisít, sikkaszt, törleszt, hitel, csal, kék hírek