13.00

Megnyitották a pálya Nagykanizsa felé vezető oldalát nem sokkal fél egy előtt. A baleset körülményeit a Fonyódi Autópálya Alosztály szakértők bevonásával vizsgálja.

11.45

A kamiont sikerült elvontatni az M7-ről, a közút munkatársai jelenleg az úton maradt törmeléket szedik össze. Ezért hamarosan feloldják a korlátozást az autópályán - tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvívőjétől, Orbán Zoltántól.

Hozzátette: a balesetben két román állampolgárságú férfi sérült meg. A kamion sofőrjét mentőhelikopterrel szállították a kaposvári kórházba, a másikat pedig a keszthelyi kórházban ápolják.

felborult kamion

Mint arról reggel beszámoltunk: a kamion szalagkorlátnak ütközött és felborult az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán Balatonkeresztúrnál, a 170-es kilométerszelvényben szombat reggel. A sofőr beszorult a vezetőfülkébe, az utat teljes szélességében lezárták - tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Gaál Attila közölte: a nem sokkal hét óra előtt történt balesethez a marcali és a keszthelyi tűzoltókat riasztották, Nagykanizsáról pedig darut hívtak, hogy felállítsák a felborult kamiont.

A rendőrség a honlapján arról tájékoztatott, hogy a kamion az eddigi információk szerint - még tisztázatlan okból - a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak ütközött.

A jobb pályatestet a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták, a forgalmat a 170-es kilométer előtt leterelik az autópályáról és öt kilométerrel arrébb engedik vissza.

felborult kamion

(fotók: SMRFK)

Címkék: felborul, pálya, kamion, baleset, kék hírek