A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által Mohácsnál megépített kompkikötő árvízvédelmi falban lévő nyílás elzárása tartja az árvizet. A partfal további két nyílását (Sokac rév és csónakháznál lévő) nem érte el a Duna a tetőzés során. A partfal lezárt kapuit és a komplejáróban lévő elzárást a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság folyamatosan ellenőrzi. A csónakház mellett a víznyomás hatására a mentett oldali sétányon is megjelent a víz. A többi átjáró lezárása az előre jelzett vízállás értékek figyelembe vételével nem szükséges, de ezek is folyamatos megfigyelés alatt vannak.

A védvonalon a mentett oldalon több helyen az előző napokhoz képest az árvízszint emelkedésével intenzívebben fakadó vizek jelentek meg, ezeket a Vízügyi Igazgatóság szakemberei megjelölték és figyelemmel kísérik, szükség szerint beavatkoznak. A szántókon és az erdőterületeken terjednek intenzívebben. A Boki gátőrjárásban tapasztalt csurgás intenzitása változatlan.


Kattintásra képgaléria nyílik H. Szabó Sándor bátai légifelvételeibőlKattintásra képgaléria nyílik H. Szabó Sándor bátai légifelvételeibőlKattintásra képgaléria nyílik H. Szabó Sándor bátai légifelvételeibőlKattintásra képgaléria nyílik H. Szabó Sándor bátai légifelvételeibőlKattintásra képgaléria nyílik H. Szabó Sándor bátai légifelvételeibőlKattintásra képgaléria nyílik H. Szabó Sándor bátai légifelvételeibőlKattintásra képgaléria nyílik H. Szabó Sándor bátai légifelvételeibőlKattintásra képgaléria nyílik H. Szabó Sándor bátai légifelvételeiből
Kattintásra képgaléria nyílik H. Szabó Sándor bátai légifelvételeiből
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



Dunaszekcső térségében az Alsó-dunasor, Felső-dunasor és a kapcsolódó utcák védelme folyamatban van, a dunaszekcsői önkormányzat védekezési munkáit nappali és éjszakai műszakban 2-2 fő vízügyi műszaki irányító segíti. A vízügyi szakemberek Bár településen is a biztosítják éjjel-nappal a műszaki segítségnyújtást az önkormányzat védelmi munkájához. A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság folyamatos kapcsolatot tart fent a Polgármesteri Hivatalokkal és további a védekezésben résztvevő szervezetekkel.

Vízügyi szakemberekből álló négytagú szakértői csoport a helyszínen tájékozódott a helyzetről. Megállapításuk szerint a helyszínt folyamatosan figyelni kell, mivel árvízi jelenség is előfordulhat. Vészőröket helyeztünk ki a helyszínre és az esetlegesen szükséges beavatkozások erőforrás igényét is meghatároztuk.

Címkék: elhagy, tetőz, vonul, Duna, ország, ár, kék hírek