veszélyes anyagos közúti ellenőrzés

A keddi akció során valamennyi résztvevő hatóság ellenőrizte a hatáskörébe tartozó szabályok érvényesülését. Az autópálya táskai pihenőjében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság Katasztrófavédelmi Mobil Labor szolgálata a rendőrhatósággal és a Somogy Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségével közösen ellenőrizte a veszélyes áruk közúti szállítását.

Az egyik mobil laborról csúcstechnikás felszereltségéről ebből a kisfilmből kaphat képet.

veszélyes anyagos közúti ellenőrzés

Eközben két mozgó ellenőrzési ponton a Nemzeti Adó és Vámhivatal Somogy Megyei Igazgatósága szakemberei és a katasztrófavédelmi kirendeltségek iparbiztonsági felügyelői az M7-es autópálya teljes Somogy megyei szakaszán – a jobb és bal pályatesten egyaránt – kivezették és ellenőrzés alá vonták az autópályán közlekedő valamennyi veszélyes árut szállító járművet.

veszélyes anyagos közúti ellenőrzés


A hat órán át tartó ellenőrzés alatt 15 olyan járművet ellenőriztek a hatóságok, amelyek az ADR hatálya alá tartoznak, ebből 4 esetben állapítottak meg szabálytalanságot. Hiányosságok mutatkoztak a fuvarokmányok adattartamában, illetve előfordult, hogy a veszélyes áru szállításához szükséges írásbeli utasítást nem tudta felmutatni a gépjármű vezetője.

veszélyes anyagos közúti ellenőrzés

forrás és fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: anyag, közút, veszélyes, katasztrófa, ellenőrzés, közlekedés, adó, rendőr, kék hírek