Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt tett vádemelést az ügyészség a Szita Bence-gyilkosság egy feltételezett résztvevőjével, K. Józseffel szemben az ügyészség.

K. József egy kaposvári családi házában élt feleségével, négy gyermeküket közösen nevelték. Az odaköltözés után a felesége huzamosabb ideig kórházi kezelésre szorult, ez idő alatt a gyerekneveléssel és a háztartással kapcsolatos feladatok vádlottra hárultak, melytől egyre feszültebbé, idegesebbé és ingerültebbé vált. Rendszeresen szeszes italt fogyasztott. Egyre türelmetlenebbé vált feleségével és gyermekeivel szemben, mindenbe belekötött, a nézeteltérések a család tagjai között folyamatosak voltak. 2009 végén naponta viselkedett durván, agresszíven a feleségével, valamint fiúgyermekével.

Többször előfordult, hogy feleségét a gyermek előtt bántalmazta. A fiú  lábát piszkavassal megütötte, ezután megtiltotta, hogy orvoshoz vigyék. Előfordult olyan eset is, hogy a vádlott a feleségét, valamint a gyermekkorú sértettet kizárta a házból. 2010-ben a vádlott gáztűzhelyen felmelegített egy 100 forintos pénzérmét, és azt gyermeke kezébe akarta tenni, ebben azonban felesége megakadályozta.

A tarthatatlan helyzet miatt feleség beadta a válókeresetet, és átköltözött az egyik gyermekük szobájába. A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, és folyamatosan fenyegetőzött, hogy a föld alá rakatja őket, elvágja a torkukat, ellehetetleníti az életüket. A veszekedéseknek minden alkalommal tanúja voltak a gyerekek. A fiú fáradtan és kialvatlanul ment iskolába, órákon teljesíteni nem tudott, a benne felgyülemlett indulatok miatt osztálytársaival és tanáraival szemben agresszív magatartást tanúsított, emiatt iskolaváltása is kényszerült.

K. József féltékenysége miatt kétszer megverte a feleségét, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, valamint a szülői felügyeleti jog megszüntetésére tett indítványt. A vádlott előzetes letartóztatásban van.

Miután a K. József ellen távolságtartási végzést hoztak, és nem közelíthette meg a feleségét és a házát zaklatás miatt, hajléktalanná vált. Ekkor a kaposvári bíróság előtt pizsamában kezdett éhségsztrájkolni, hogy bizonyítsa saját igazát. csaknem két hétre rá, azonban már a Szita Bence-gyilkosság ügyében is a rendőrség szeme elé került, mint vádlott.

Nézze meg az éhségsztrájkról készített videónkat:

 

Címkék: feleség, terror, megver, gyerek, kék hírek, család