A tulajdonos szerint egy helyi focista akart rajta bosszút állni, mert a tegnapi focimeccsen bekiabált valaki a lelátóról, és azt hitték, hogy ő volt az.

Elszenesedett bútorok hevernek a szabási ház udvarán. Ma hajnali 3-kor arra ébredt a szomszédasszony, hogy óriási lángokkal ég az épület.     

Az egyik szemtanú, Pápai Györgyné így emlékszik vissza a történtekre: - mint amikor a jég ropog. Csattogás. Kinéztem az ablakon: égett a ház. A fiaimat ébresztettem, hogy szóljanak a tűzoltóknak. -

A szomszédok szerint gyújtogatás történt.

- Begyújtották. Énszerintem is. Hogyan gyulladhatott volna meg, nem volt áram abban a lakásban! - mondta Pápai Józsefné.

A lakatlan házban ugyanis lekapcsolták a villanyórát, ezért elektromos zárlat nem okozhatta a tüzet. A tulajdonos szerint is gyújtogatás volt. Arra tippel, hogy az a focista tehette, aki őt tegnap megfenyegette a szabási focimeccsen, és azt mondta, hogy rágyújtja a házat.

A mérkőzésen ugyanis a nézők közül valaki bekiabált egy sértő megjegyzést a focistának, mert elégedetlen volt a játékával. Ezen a focista felkapta a vizet.    

- Az volt a legnagyobb probléma, hogy nem is én kiabáltam be neki, de azt hitte, hogy én voltam, és megfenyegetett. Le akart futni a pályáról, hogy nekem jön. Mondtam neki, hogy gyere nyugodtan - mesélte Horváth János.

Horváth János azt állítja: a focista azzal fenyegette, hogy megveri, agyonüti. A faluban azt beszélik: a gyújtogatás után a rendőrkutya szagot fogott, és egyenesen a focista házához vezette a nyomozókat.   

Kérdésünkre a rendőrség csak annyit közölt: valóban felmerült a gyújtogatás gyanúja, ezért rongálás miatt a nagyatádi kapitányságon indítottak nyomozást. Gyanúsítottat a rendőrök még nem neveztek meg. A focistát bevitték a rendőrségre, egyelőre tanúként hallgatták ki.

 

Címkék: bekiabál, gyújtogatás, ház, mérkőzés, somogy, kék hírek