A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. április 30-án -án a kulturális javak körébe tartozó tárgyra vagy műemlékre elkövetett rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

A rendőrök a bejelentést követő 1 órán belül elfogták a cselekmény elkövetésével gyanúsítható két  kiskorú személyt.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 16 éves lány 2013. április 28. és 2013. április 30. közötti időszakban 13 éves társával megrongálta a Kaposvár-Toponár, Orci úton lévő Szentháromság Plébánia Hivatal " Keresztút Statio"-it.

A fiatal elkövetők közel fél milliós kárt okoztak a Katolikus Egyháznak. Kihallgatásuk során tettüket beismerték, a lány gyanúsítottként, társa - életkorára tekintettel - tanúként lett
kihallgatva törvényes képviselője jelenlétében - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

Nézze meg a helyszínen készült videót!

Először szombatra virradóra döntötték le ismeretlen tettesek az egyik stációt a Somogy megyei toponári kápolnánál. Kedd reggelre a másik kettőt - meséli Mihalecz András, a toponári részönkormányzat elnöke.

- Tavaly újítottuk fel egy részüket. És idén is gyűjtögettünk már, hogy pünkösdkor megújulhasson 6 további stáció. Most úgy tűnik erre kevesebb jut. Egy-egy ilyen stáció értéke 250 ezer forint körül van - tette hozzá az elnök.

A Toponáron működő Városszépítő Egyesület tagjai nagyon felháborodtak az eseten. Azt mondják: míg ők nagy nehezen összegyűjtik a felújításra a pénzt, mások sárbadöntik a munkájukat.

A stációkat egyébként eredetileg a Festetics család állíttatta.

Címkék: ledöntötték, vandalizmus, vandálok, stáció, Toponár, kék hírek