A járőrök rádión az ügyeletvezetőnek jelentették a történteket, és követni kezdték a menekülő járművet. A rádióforgalmazást hallotta egy szolgálatát már leadott fonyódi rendőr is, aki saját kocsijával éppen otthonába tartott. Még egyenruhában és láthatósági mellényben volt. Az ügyeletesnek jelentette, hogy szolgálatba helyezte magát és a 7-es főútvonalon elindult Balatonboglár irányába.

Azonban a fonyódi vasúti átjárónál a sorompó tilos jelzés miatt leengedett állapotban volt, ezért a rendőr megállt és gépjárművéből kiszállva várakozott. Eközben vele szemben a Peugeot 206 vezetője Balatonboglár irányából a 7-es főútvonal és 6701-es számú út kereszteződésében - a záróvonalon és a forgalomtól elzárt területen keresztül - több járművet előzve közeledett az átjáró felé, majd a külső sávban forgalmi okból megállni kényszerült.

Ekkor a vasúti  átjárónál lévő rendőr a gépkocsihoz futott,és feltartóztatta a menekülő férfit a járművet követő járőrök megérkezéséig. Felmerült az ittas vezetés gyanúja is, ezért a rendőrök a sofőrt vér- és vizelet mintavételének céljából előállították a fonyódi orvosi ügyeletre. Kiderült, a 68 éves férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezett, mert azt a hatóság korábban már ittas vezetés miatt bevonta. A fonyódi rendőrkapitányságon ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétségének megalapozott gyanúja, valamint több közlekedési szabályszegés miatt indított eljárást T. Alfred 68 éves balatonlellei férfi ellen.

Címkék: ittas, sofőr, Balatonboglár, menekül, Fonyód, kék hírek