Szinte minden vonat menetrend szerint közlekedik az elmúlt napok rendkívüli, téli időjárása által érintett térségeiben is - ezt közölte a MÁVINFORM közleményben az MTI-vel.

A Magyar Távirati Irodának eljuttatott tájékoztatás szerint: az országban nincsenek jelentősebb késések és fennakadások a Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Székesfehérvár vonal kivételével.

Budapest-Székesfehérvár vonalon átmenetileg okozott késéseket egy Budatéténynél meghibásodott szerelvény, amelyet röviddel tíz óra után sikerült elvontatni. Így mindkét vágányon megindult a vonatközlekedés Háros és Nagytétény-Diósd állomás között.

A jelenleg tapasztalható, átlagosan 20-30 perces késések fokozatosan csökkennek, és kora délutánig helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon is.

Délutántól ismét díjfizetősek a hazai autópályák

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) az utak helyreállítása és a forgalom megindítása miatt, visszavonja korábbi intézkedését, melyben átmenetileg díjmentessé tette a hazai díjköteles autópályaszakaszokat - közölte a cég vasárnap az MTI-vel.

Ennek értelmében vasárnap délután két órától újra csak érvényes úthasználati jogosultsággal lehet igénybe venni a díjköteles hazai útszakaszokat.

Az ÁAK Zrt. arra kéri az útnak indulókat, hogy e-matricájukat már a díjköteles szakaszra történő felhajtás előtt vásárolják meg.

Címkék: amtrica, késik, vonat, sztráda, autópálya, fizet, menetrend, vasút, kék hírek