A NAV Baranya Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság járőrei a napokban, az 58. számú főúton, Szalánta külterületén ellenőriztek egy magyar rendszámú személygépkocsit és az azt vezető bosnyák állampolgárt. Az ellenőrzés kezdetén a gépjármű csomagtartóját a jármű vezetője első felszólításra - a zár hibájára hivatkozva - nem volt hajlandó kinyitni, majd második felszólításra könnyedén felnyitotta azt.

cigaretta


A csomagtérben lévő sporttáskából előkerült 160 doboz külföldi (szerb, illetve montenegrói) zárjegyes adózás alól elvont cigaretta, valamint a táska mellől 4 nylon zacskóban összesen 2,285 kg fogyasztási dohány, amelyet a sofőr elmondása szerint továbbértékesítési céllal vásárolt.

A jövedéki termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, és feljelentést tettek a NAV Bűnügyi Igazgatóságához. A NAV pénzügyi nyomozói a feljelentésalapján az elkövetõnél házkutatást tartottak, során további 500 doboz külföldi zárjegyes cigaretta és egy 50 kilogrammnyi vágott dohány ült elő.

cigaretta

Fotók: NAV Dél- dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyõri Fõigazgatósága

A pénzügyi nyomozók nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bûntette miatt büntetõ eljárást indítottak, amely során az elkövetõ akár 3 évig terjedõ szabadságvesztéssel is büntethetõ - tudta meg a Kapospont a NAV Dél-dunántúli Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóságától.


Címkék: vámosok, drága, lebukott, dohány, cigaretta, kék hírek