Ahogy arról korábban beszámoltunk: Fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más ény miatt emelt vádat egy 40 éves férfi ellen az ügyészség. A vádlott idén egy márciusi délután baseball sapkában, arcát kendővel eltakarva megjelent a Somogy Takarékszövetkezet böhönyei fiókjában.

Nézze meg a videót!

 

 

A helyszínen a rablás után készült videó:

A takarékszövetkezet alkalmazottai nem ismerték fel a férfit a keddi tárgyaláson. A pénztárosnő szerint a szeme ismerős, a többi nem.


A férfi ugyanis baseball-sapkát és napszemüveget viselt, hogy takarja az arcát. Az arca előtt kendő volt, amit először sálnak véltek. Az ügyintézőhöz ment, és halkan mondta, hogy bankrablás.  
A bankfiók alkalmazottai nem reagáltak, erre a rabló határozottabb lett. Az egyik kezében egy pisztolyt, a másikban egy kést tartott.


- Erre átugrott az ügyfélpulton, és jobb kezében egy kést tartva benyomta a pénztár ajtaját - mondja Vámos Tamás, a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze.


Az egyik nő megpróbálta megakadályozni ebben, de végül feladták az ellenállást.


Végül a rabló több mint 1 millió forintot pakolt egy reklámszatyorba. Elvitte az egyik férfi alkalmazott autóját, azon menekült el. A kocsit Nemeskisfalud közelében az út mellett hagyta.
A 40 éves kiskunlacházi férfi tagadta, hogy ő lett volna a rabló. Azt mondta, hogy a rokonaihoz indulva aznap átutazóban járt Böhönyén. Így lehet, hogy többen látták a faluban.


A korábban pizzafutárként dolgozó férfi egyébként 9 évet ült már fegyveres rablásért. Jelenleg is egy ilyen ügy miatt van előzetesben Veszprémben. A tárgyalást elnapolták, mert meg kell vizsgálni az elmeállapotát.          

Címkék: vádlottja, tagad, böhönyei, bankrablás, tárgyalás, kék hírek