A göllei házaspárról kiderült, hogy mindketten szénmonoxid-mérgezést szenvedtek, de nem súlyos az állapotuk. A helyszínen a katasztrófavédők intézkedtek, tudtuk meg a mentőszolgálattól.

A KaposPont úgy tudja, hogy a cserépkályha füstje áramlott vissza a szobákba a kéményből.

Marcaliból egy családi ház tulajdonosától érkezett segélyhívás a megyei műveletirányító központba, mely szerint az épületben elhelyezett szén-monoxid érzékelő beriasztott. A hívást fogadó műveletirányító informálódott, hogy a házban tartózkodó személyek tapasztaltak-e rosszullétet, majd felhívta a bejelentő figyelmét, hogy azonnal szellőztesse ki a lakást és kapcsolja le a gázfogyasztó berendezéseket.

A marcali tűzoltók kivonultak a helyszínre, ahol a lakásban gázkoncentráció-méréseket végeztek, de már nem volt kimutatható a mérgező gáz a légtérben. A helyszínre rendelt kéményseprő-ipariszolgáltató szakember megállapította, hogy a gázüzemű fűtőberendezés légellátása megfelelő, a szeles időjárás miatt áramolhatott vissza a rendszerben a szén-monoxid. Az esetben a család egyik tagja sem szenvedett szén-monoxid-mérgezést.

Címkék: szénmonoxid, mérgezés, Gölle, mentők, kék hírek