Elakadt? Fotózza le, küldje be! Köszönjük!

info. kapospont(kukac)gmail.com

21.00.

Csütörtökön napközben öt közúti balesethez riasztották a megye tűzoltóit

A Balatonendrédet és Lullát összekötő úton egy személyszállító kisbusz megcsúszott, és veszélyesen az árok irányába megdőlt. Mentésére a siófoki tűzoltók siettek. A buszon a baleset idején nem tartózkodtak utasok.

Kéthely külterületén egy orosz rendszámú nyerges vontató megcsúszott, majd félig az árokban állt meg. A jármű rakományt nem szállított, a marcali tűzoltók szabadították ki a hó fogságából.

 

Szenyér közelében egy tizekét személyt szállító kisbuszt mentettek a böhönyei tűzoltók egy erőgép segítségével, miután a busz megcsúszott és árokba hajtott.

Bárdudvarnokra a kaposvári tűzoltókat riasztották közlekedési balesethez, ahol egy személygépkocsi és egy mikrobusz ütközött.

A balesetek során személyi sérülés nem történt, a tűzoltók a gépjárművek áramtalanítását végezték és elősegítették a forgalom helyreállítását.

Személyi sérüléssel járó közúti baleset történt Böhönyén, amikor egy Peugeot típusú személygépjármű árokba hajtott és fejtetőre borult, az autóban két felnőtt és két gyermek utazott. Mentésükre elsőként a böhönyei tűzoltók érkeztek, akik a sofőrt kisegítették a gépjárműből. A baleset következtében a gépjárműben utazó mindkét gyermek megsérült, a mentők kiérkezéséig a tűzoltók elsősegélyben részesítették őket. Ezt követően a kiérkező mentők a gyermekeket kórházba szállították.


17.10

Újra járnak a vonatok Őrtilos és Gyékényes között

Megindult a vonatközlekedés a Somogy megyei Őrtilos és Gyékényes között csütörtökön nem sokkal délután 5 óra után, miután a MÁV szakemberei helyreállították a megsérült felsővezetéket - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

A két település között korábban fa dőlt a vasúti sínekre, és megsérült a felsővezeték is, ezért az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították.

Böhönyei baleset

 

14.30 Közlekedés-vasúti

Fa dőlt a vasúti sínre a Somogy megyei Őrtilos és Gyékényes között, ezért itt áll a vonatforgalom - közölte a Mávinform csütörtökön kora délután az MTI-vel.

A vasúttársaság délután fél négyre ígérte, hogy elindulhat a forgalom a pályán, addig ezen a szakaszon késésekre kell számítaniuk az utasoknak.

12.50 A Közút közleménye:

Somogy megyében az alább útszakaszon van érvényben teljes útzár hóátfúvás miatt:

68170-es jelű út, 0+000-1+443 km szelvény között, Zalakomár elkerülő út

A lezárt út hálózati szerepe nem jelentős, elzárt település nincs a megyében.

11.00

Berzencén, a határátkelőhelyen megszűnt a korlátozás, a teherforgalmat korlátozás nélkül beengedik Horvátország területére.

10.28

A 61-es úton Böhönye külterületén egy személygépkocsi árokba hajtott és felborult.

baleset

A járműben két férfi és 2 gyermek utazott. Mindkét gyermek megsérült a balesetben, ezért a helyszínről gyermekmentő-autó szállította őket kórházba.

baleset

A sofőrnél a rendőrök alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely során a szonda pozitív értéket mutatott.

baleset

baleset

/Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság/

10.06

Az elmúlt huszonnégy órában a megyében tizenegy alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogyban hóban elakadt, árokba csúszott járművek miatt.

Somogyban a hóátfúvások az Iharosberény és Inke közötti szakaszon okozták a legnagyobb problémát a közlekedésben résztvevőknek, a csurgói tűzoltók több elakadt járművet húztak ki a hóból ezen az útszakaszon. Böhönye és Terebezdpuszta között megcsúszott és felborult egy személyautó nem sokkal szerdán dél előtt, a benne utazó két személy nem sérült meg, a járművet a böhönyei önkormányzati tűzoltók kerekeire állították.

10.00

Berzence határátkelőhelyen a horvát fél a 3.5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik beléptetését megtiltotta országa területére (kivéve horvát tehergépkocsik). A tehergépkocsi-vezetők számára Somogy megyében Barcs határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség, jelenleg ott nincs nincsen korlátozva sem a be, sem a kilépő teherforgalom.

8.35

Marcali és Lengyeltóti térségében továbbra is másdofokú riasztás van érvényben a hóátfúvások miatt.

A kezdetben erős, helyenként viharos (45-65 km/h) lökésekkel kísért északi szél a Dunántúl nyugati harmadán okoz hófúvást. Délutántól a szél fokozatos mérséklődésével egyre több helyen megszűnik a hófúvás.

A Dunántúlon még többfelé várható havazás, de jelentős (> 4-5 cm) friss hó a legtöbb helyen már nem valószínű. (A hó az alacsonyabban fekvő területeken -kb. 250-300 m alatt- napközben jellemzően olvadni fog.)

Forrás: met.hu

02.14. 8.15

A Közút megyei igazgatóságának tájékoztatása szerint Marcaliban a 61-es úton Böhönye Iharosberény között és a somogyszentpáli bekötő úton nem teljes szélességben járhatók az utak. Itt hóátfúvások nehezítik a közlekedést. Somogy többi útja járható.

hóátfúvás

A Dunántúlon több út járhatatlan

Vas megye: nincs elzárt település
Elakadt a hóban egy szülő nőt szállító mentőautó kora reggel a Szombathely-Gencsapáti vasúti átjárónál. A közútkezelő járművének kíséretében a mentőautó biztonságosan megérkezett a szombathelyi Markusovszky kórházba - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Balogh Nikoletta közölte: kora reggelig tizenegyszer mentettek ki elakadt járműveket a hóból. A megyében húsz alsóbbrendű út van lezárva hóátfúvások miatt, elzárt település viszont továbbra sincs.


Győr megye: hatvan járhatatlan út

MA reggelre hatvan mellékút vált járhatatlanná Győr-Moson-Sopronban a hófúvások miatt – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t. Kálmán Gabriella közölte: Sopron térségében 16, Csorna vidékén 21, Kapuvár körzetében 17, Mosonmagyaróvárnál pedig 6 alsóbb rendű út járhatatlan.


Zala megye: még a hókotró is elakadt

Zala megyében a hóátfúvások miatt reggelre kilenc út vált járhatatlanná, további 14 pedig csak nehezen járható; a megyében több helyszínen is járművek akadtak el, kamionok, személyautók és autóbusz mellett két esetben a közútkezelő munkagépeit is menteni kellett. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte: a napok óta tartó havazás eredményeként Zalában 12-20 centiméter vastag a hóréteg. A várható további havazás és a még mindig erős, néhol viharos erejű északi szél miatt továbbra is narancs színű, azaz másodfokú riasztás van érvényben a megye területének legnagyobb részén.

Hófúvások miatt 14 útszakasz csak nehezen járható, kilenc utat pedig le kellett zárni Zalában. Nem közlekedhetnek járművek a 7-es út és Galambok, a Nagykanizsa és Szepetnek, a Tótszerdahely és Letenye, a Nagyrécse és Galambok közötti összekötő úton, a 75111-es úton Sármellék közelében, Ukk és Gógánfa között, a 75-ös úton a baki tető és Pölöske között, továbbá az Újudvar és Magyarszerdahely, valamint a Gelse és Zalaszentbalázs közötti úton.


Kamionstop Szlovénia felől

Változatlanul fennáll a kamionos korlátozás a magyar-szlovén határon, miután a Zala Megyei Védelmi Bizottság csütörtökön 19 órától megtiltotta Szlovénia felől a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek belépését Magyarországra.


MÁV: megerősített szolgálat az Észak-Dunántúlon

Az időjárás miatt továbbra is megerősített szolgálatban dolgoznak a vasutasok Észak-Dunántúl térségében, hóátfúvás miatt nincs elzárt vonal a MÁV hálózatán - közölte a MÁVINFORM az MTI-vel ma hajnalban. A MÁV-START az összes vonatát közlekedteti. Késésekre számíthatnak azonban a Hegyeshalom-Szombathely vonalon utazók, mert a GYSEV Szombathely és VÉP állomása között 400 méteres szakaszon 1,5 méteres hófal miatt csak egy vágány járható.

Szombathely és Győr környékén I. fokú hókészenlétet vezetett be a MÁV, mert az erős szél, valamint az elhaladó vonatok után keletkezett menetszél visszahordja a havat a váltószerkezetekbe, amelyeket ki kell tisztítani. A közlemény szerint az elmúlt napokban több száz hómunkás dolgozik a váltók hó- és fagymentesítésében, hogy minden vonalon biztosított legyen a folyamatos vasúti közlekedés. Mindezen túl készenlétben vannak a hótorlaszok felszámolására a speciális hóolvasztó gépék, továbbá a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre.

02.13. 22.52

Az erős szél okozza továbbra is a gondot, hiába takarítják a Közút gépei az utakat a térségben. Hat személyautó és egy betegszállító kisbusz akadt el Inke és Iharos között, közölte Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Kaposponttal. Úgy tudjuk, a mentőben több beteget szállítottak hazafelé, kórházi vizsgálatok után. A katasztrófavédők és a Közút munkatársai szabadították ki őket, és a többi autóst is a hó fogságából.

Címkék: Iharosberény, átfúvás, Inke, út, , kék hírek