Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy budapesti férfi ellen a kaposvári ügyészség.

A vádlott tavaly szeptemberben az esti órákban egy taszári pizzériában szórakozott a családjával. Ugyanitt tartózkodott a sértett, egy másik férfi is, akivel a vádlott előzetes szóváltást követően dulakodni kezdett.

Ezután a sértett a kezét nyújtotta békülési szándékát kifejezve. A fővárosi férfi azonban a kéznyújtást nem fogadta el, hanem a ruházatából elővett egy 10 cm pengehosszúságú kést, amellyel megvágta a sértett arcát, majd ököllel arcul is ütötte.

A késes támadót a felesége kivezette a pizzéria elé, ahova a vérző arcú sértett is ki akart menni, azonban a vádlott az utcán állva, késsel a kezében még mindig támadóan hadonászott feléje.

A megsebesített férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a szem anatómiai közelsége, valamint a vádlott által alkalmazott metsző erő mellett megvolt a lehetősége a súlyosabb sérülés keletkezésének is.

Címkék: pizzéria, vágás, Taszár, arc, kés, kék hírek