- Minden jól indult - meséli Halmos Klára. Az apukámat, Halmos Lászlót vasárnap reggel stroke-kal beszállítottuk a kórházba. A mentő pillanatok alatt megérkezett, és az intenzív osztályon is rögtön ellátták, ennek köszönhetően állapota gyorsan javult. Az idegosztályon egy ajtótlan, hatágyas szobában helyezték el.

Klára azt mondja: édesapja szerdán már teljesen visszanyerte beszédkészségét, és képes volt ellátni magát. Időközben azonban melléhelyeztek egy hajléktalant.


- Nem tudjuk, alkoholizálás miatt, vagy más miatt fektették-e be a mellette levő üres ágyba. Kora délután mentünk meglátogatni, amikor arról értesültünk, hogy hajnali egykor rátámadt a hajléktalan az apukámra, és vascsővel szétverte mindkét kezét. Felháborító, ami történt. Azon kívül, hogy ilyen megtörténhet a kórházban, nem értesítették a legközelebbi hozzátartozót, és a férfit csak akkor vitték el a kórteremből, amikor látogatáson voltunk délután. Az egész családot nagyon  megviselték a történtek. Ilyen megtörténhet, és büntetlen maradhat?  - kérdezi Klára.

Klára azt mondja: valószínűleg nem tört el édesapja keze, azonban mindkét kezén zúzódások vannak, a jobb kézfején valószínű nyílt seb van. Kezét kötések tarkítják, a sebek pedig nagyon fájnak neki.

A család azóta feljelentést tett a Kaposvári Rendőrkapitányságon. Ezt a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője, Orbán Zoltán is megerősítette. A rendőrség súlyos testi sértés kísérletének bűntette miatt megindította az eljárást.

Infromációink szerint amióta nincs detoxikáló, a részegeket az ideg- és elmeosztályra viszik. Innen azonban addig nem lehet zártosztályra tenni őket, amíg nem követnek el valamit. Szakértők szerint így fordulhatnak elő az ilyen esetek.

A Kaposi Mór Oktató Kórház nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

 



Címkék: vascsővel, Klára, ügyben, valószínűleg, szétverte, család, kék hírek