Kisebb értékre, üzletszerűen, fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két kaposvári férfi ellen az ügyészség. Egyikük idén februárban a kaposvári kórház egyik osztályára besurrant, és a szekrényen értékek után kutatott, majd megkísérelt ellopni egy 250 forint értékű tollat, de a kórház dolgozói tetten érték.

Márciusban betört egy családi házba Kaposváron, az ajtót berúgta, és pincéből baromfikat emelt el 17 ezer forint értékben. Két nap múlva egy másik családi ház nyitott melléképületéből alkatrészeket, fémtárgyakat, kazánt és háztartási gépeket tulajdonított el, összesen 110 ezer forint értékben. A fémhulladék átvevő telepen akarta értékesíteni a zsákmányt.

Áprilisban a Spar áruházban vásárolt, majd felsőruházatába rejtve rágógumit és drazsét akart kicsempészni az üzletből, a biztonsági őrök azonban rajtakapták. Májusban ismeretlen társával egy kaposvári családi ház kerítésén átmászott, és a garázsajtót megkísérelték kinyitni, azonban ezt a szomszédok észlelték, ezért el kellett menekülniük.

Néhány nappal később egy újabb családi ház utcafronton levő nyitott ablakán bemászott, a szobából készpénzt lopott el. Közben a társa becsengetett a házba, majd a kapuhoz kijövő házigazdát szóval tartotta. Mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

Címkék: tollat, frontján, újabb, lopott, családi, ház, kék hírek