18 évet leült, ezután helyezték feltételesen szabadlábra. Ekkor bántotta élettársa gyermekeit. Ezért most ismét életfogytiglant kapott- legkorábban 10 év múlva bocsáthatják szabadlábra, ismét csak feltételesen.

A férfi szerint a gyerekek hazudnak, a fiú poligráfos vizsgálatát is kérte, hiába. A pszichológusok előtt ellentmondó vallomásokat tettek, csak hallomástanúk alapján ítéltek el, tette hozzá. A bíróságnak azonban az volt az álláspontja, hogy a kislány, akin egyébként a nőgyógyászai vizsgálat nem talált nemi erőszakra utaló nyomokat, annyira félt a férfitól, hogy többször bevizelt. Az ítélet jogerős.

A Kaposvári Törvényszék tájékoztatása szerint 2012. november hó 21. napján kihirdetett másodfokú ítélet pontosan azt tartalmazza, hogy a vádlottal szemben korábban kiszabott életfogytig tartó fegyházbüntetésből történő feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 10 év időtartamra elhalasztja. Ezt azt jelenti, hogy a vádlottal szemben nem határozott tartamú szabaságvesztést szabtak ki (ezt a törvény nem teszi ugyanis lehetővé), hanem a feltételes szabadságra bocsátás időpontját halasztották el 10 évvel, tehát 10 év múlva kell felülvizsgálni, hogy feltételes szabadlábra bocsátható-e.

Címkék: életfogytiglan, másodfok, fegyház, ítélet, bíróság, kék hírek