A szomszédok közbeavatkozásának is köszönhető, hogy sikerült megelőzni a komolyabb bajt.

tűz


Egy 5x8 méteres családi ház tetőszerkezete égett 3-4 négyzetméteren. A tabi önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a talpraesett bejelentő folyamatos kapcsolatot tartott a megyei műveletirányító ügyeletessel, akinek a telefonon adott utasításait betartva a szomszédokkal kikísérték a mozgásában korlátozott idős lakót az épületből, kihoztak egy 11,5 kg-os PB gázpalackot, valamint áramtalanították az épületet. Mindezzel megakadályozták, hogy sérülés vagy robbanás keletkezzen.

Pedig a talpraesett bejelentő véletlenül volt ott. Egy mosógépet hívták szerelni  a szomszédba. A település polgármestere azt mondja: hatalmas volt az összefogás. A fél falu ott volt és segített. Nem csak az idős lakót, a ruháit, és a gyógyszereit is ki tudták menteni.

tűz


/Fotók: Önkormányzati Tűzoltóság Tab/

A helyszínre érkező tabi tűzoltók felderítették a tűz fészkét, mely során kiderült, hogy a fa szerkezetű, cserép fedésű tető kémény melletti gerendája gyulladt meg. A beavatkozó egység a vízsugarakkal körülhatárolta a tüzet és percek alatt eloltotta.

A ház tulajdonosának rokonai biztosítanak szállást a keletkezett károk helyreállításáig.


Címkék: taplraesett, mentette, lakóháztűz, Torvaj, meg, szomszéd, Somogy, kék hírek