Nézze meg helyszínen készült videót!

A Kapospont úgy tudja, egy Kaposvárhoz közeli szőlőhegyen találták a robbanásveszélyes tárgyat. Az elsődleges hírek szerint egy csőbombát készített egy fiatal fiú, még nem tudni hogyan, azinterneten talált információk alapján-e, és milyen szándékkal. Értesüléseink szerint szakértők vizsgálják, valóban robbanószerkezetről van-e szó, és ha igen, működőképes volt-e egyáltalán.

A rendőrök egy bejelentést kaptak, miszerint fegyverek és kézigránát is található egy háznál, ezért ott a Terrorelhárító Központ munkatársai is megjelentek. A bejelentés egy része azonban állítólag nem bizonyult valósnak. A Terrorelhárítási Központ sajtószóvivője, Tafferner Éva kérdésünkre elmondta: az ügyben a kaposvári rendőrkapitányság az illetékes.

Nézze meg mekkora pusztításra képes egy házilag barkácsolt csőbomba:

A rendőrség pénteken délután közölte: büntetőeljárás keretében a kaposvári nyomozók tartottak házkutatást egy háznál, ahol fegyveralkatrészeket, lőszereket és kábítószert foglaltak le. A részletek a nyomozás érdekire való tekintettel nem nyilvánosak.

A Kapospont a helyszínen megtudta: a helyiek attól tartottak, hogy a lőszerekből a huszonéves fiú egy csőbombát készíthet. Állítólag orvhalásztra is használhatta volna. Szemtanúk szerint bilincsben vitték el a rendőrök, a fegyveralkatrészeket pedig egy farakás alatt találta meg a rendőrségi keresőkutya.

Címkék: robbanószerkezet, szakértő, szőlőhegy, bomba, katasztrófavédelem, kék hírek