Ahogy arról a KaposPont korábban beszámolt: a vádlottak 2012. május 7-én 22.00 óra körüli időben Böhönyében egy idős asszony házához mentek, a lakás ajtóüvegét betörték. Benyúlva elfordították a kulcsot és az ajtót kinyitották. A 81 éves sértett felébredt, meglátta az előszobából a szobába lépő, arcán maszkot viselő és kezében kést tartó elsőrendű vádlottat, ezért félelmében a takarót a fejére húzta. A rabló lerántotta róla, a nyakához érintve a kést, pénzt követelt. Az idős nő tiltakozni próbált, a kést megfogva, eltolta magától, a penge megvágta a bal keze középső ujját, kisebb sérülést okozott. Ezalatt a másik rabló a lakás előszobájában és a másik szobában kutatott, majd ő is megfenyegette a sértettet, hogy fogja be a száját, mert lelövik.

Az ijedt nyugdíjas 700 forint készpénzt adott át a támadóknak. Ők azonban  kevesellték a pénzt, majd kötszert vittek a szobába, hogy a száját bekössék. Tovább kutattak pénz után. Ezután az erőszakos többszörös visszaeső elsőrendű vádlott megfenyegette az idős asszonyt, hogy elvágja a torkát, amennyiben nem közösül vele. A félelem hatása alatt álló sértett ellenállást nem mert kifejteni, támadója megerőszakolta. A rendőrség a másik rablót másnap, míg az erőszaktevőt több mint egy hónap bujkálás után kerítette kézre.

A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak. A városi ügyészség indítványozta, hogy a városi bíróság I. rendű vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, míg a II. rendű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá indítványt tett a vagyonelkobzás alkalmazására is.

Nézze meg a helyszínen készült videónkat!

 

Címkék: megerőszakolták, torkához, kést, szorítottak, Böhönye, , kék hírek