Nézze meg a Kapos Televízió helyszínen készült felvételeit!

 

 

Az autóbuszpályaudvar melletti siófoki zálogház-és ékszerüzletbe nyitás előtt, szombaton fél kilenc körül rontott be három símaszkos férfi. Az alkalmazottak éppen a kirakatba pakolták az ékszereket, amiket éjszakára elzárnak. A támadók betörték az üzlet kirakatát, az ékszereket magukhoz vették. Kalapáccsal és ütőtárgyakkal voltak felszerelve. De az üzletben tartózkodó két női alkalmazottat nem bántották, ők a sarokba menekültek előlük. A jelenetet sokan látták a forgalmas buszpályaudvaron.

Úgy tudjuk: 50 millió forint értékű ékszert zsákmányoltak. Majd egy rájuk váró autóba pattantak, amit a negyedik társuk veztett, és elhajtottak. Egy pihenőidejét töltő buszsofőr azonban mobiltelefonjával jó minőségű felvételeket készített a rablásról.

Nézze meg a felvételt!

Ezen jól látszik, hogy feszítővas és fejsze volt a rablóknál. A rendőrség a felvétel alapján kezdte keresni őket, több megye rendőrei is bekapcsolódtak a hajszába.

Információink szerint a négy férfit már elfogták. A buszállomáson ugyanis a hajléktalanok megjegyezték a menekülő kocsi rendszámát. A tettesek nem a saját kocsijukkal voltak, de a város külterületén átültek a saját autójukba, de ezt is látta egy szemtanú. Így kapták el őket. Az első, feltehetően lopott járművet felgyújtották a kocsicserénél Balatonszabadi közelében. Az elfogás tényét a rendőrség nem erősítette meg, de köszönetet mondtak a tanúk segítségének. Azt mondták: folyamatban van a kárérték megállapítása, nem erősítették meg az 50 milliós értéket.

A siófoki ékszerrablással egyidőben egy kaposvári ékszerüzlethez is vonultak a rendőrök. Itt azonban nem kellett intézkedniük.Feltehetően tévedés történt: a bejelentő azt közölte a rendőrség ügyeletével, hogy a Fő utcai ékszerüzletet rablótámadás érte, és csak később derült ki, hogy nem a kaposvári, hanem a siófoki Fő utcáról van szó.

A vonulásról készült videót egy olvasónk küldte be nekünk. Köszönjük a felvételt!

rendőr

Címkék: ékszerbolt, eset, fegyveres, rablás, Siófok, kék hírek