Az erdőgazdaság munkatársai egy nyárvégi hajnalban egy engedély nélkül rakodó kamionra lettek figyelmesek, ezért azonnal értesítették a rendőrséget, akiknek segítségével megakadályozták, hogy a szállítmány elhagyja a Kaposvár környéki erdőt.

kamion fa


A lefoglalt áru mennyisége elérte a 25 köbmétert, és további 50 köbméter eltulajdonított tüzelőnek is sikerült ezt követően a nyomára akadni. A szálak egy Pest megyei településre vezettek, ahol a Kaposvári Rendőrkapitányság Igali Rendőrőrsének nyomozói le is foglalták a lopott faanyagot. A rendőrség és az erdőgazdaság közötti gördülékeny, hatékony együttműködésnek köszönhetően megtérült az egymillió forintot is meghaladó kár.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Igali Rendőrőrse nagyobb értékre elkövetett lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A nyomozók 4 személyt gyanúsítottként hallgattak ki, kettőt közülük őrizetbe vettek, akiket a Kaposvári Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezett.  Büntetésük akár három év szabadságvesztés is lehet.

kamion fa

(fotók: SMRFK)

Címkék: millió, kamion, tolvaj, rendőrség, kék hírek