Kamionszám hordta be a tartós élelmiszert külföldről a ságvári férfi cége. Itthon viszont nem fizette be az ÁFÁ-t, így nagy haszonnal adta tovább hazai értékesítőknek főleg az import tartós tejet. A másik trükkös módszere pedig az volt, hogy külföldi cég nevében Magyarországon vásárolt nettó áron élelmiszert, mintha külföldre vinné, de az áru nem hagyta el az országot és viszonteladókhoz került. Így összesen 70 millió forinttal károsította meg az államot. Az adóhivatal pénzügyi nyomozói 10 megyében 23 helyszínen tartottak házkutatást.

- A házkutatás során több, a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható nagy értékű számítógépeket, személygépkocsikat, illetve könyvelési anyagot foglaltunk le - tájékoztatott a NAV regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense, Ifkovics Andrea.

A kereskedőt is elfogták, ő azóta előzetesben van.

- Szeptember 1-én 30 napra elrendelete az előzetes letrtóztatását egy 42 éves ságvári férfinak,az adóbevételt nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette  és más bűncselekmények miatt - mondta a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivő, Vadócz Attila.

A férfi házi őrizetet kért, de a bíróság ezt elutasította, mert fenn állt a szökés, vagy a bűnismétlés veszélye. Ha elítélik, tettéért akár 8 év börtönt is kaphat.

Címkék: tej, csaló, bíróság, őrizet, adó, kék hírek