Az eredmény nem csupán az érintett szentjakabi városrészben jelentkezett, hanem az egész város területén. A kedvező tapasztalatok miatt szerdán újabb városrészben kezdődött meg az ellenőrzés.

Sok a felelőtlen állattartó a szentjakabi városrészben – ez derült ki a Szita Károly polgármester által elrendelt nyár eleji vizsgálatkor. Akkor az állatorvosok, a közterület-felügyelők és az állatvédők öt napon át járták a házakat a Nádasdi utcában és annak környékén. Azt ellenőrizték, hogy a tulajdonosok betartják-e az ebtartásra vonatkozó szabályokat. A tapasztalat megdöbbentő volt: 174 kutyából 170-et nem oltattak be veszettség ellen, 116 kutyában pedig nem volt chip, annak ellenére, hogy Kaposváron kötelező az ebek azonosítása - emlékeztetett az újabb ellenőrzést megelőző szerda délelőtti koordináción Dr. Farkas Edit, Kaposvár aljegyzője.

A város úgy döntött, hogy folytatja az ellenőrzéseket, hogy ezen az a téren is rend legyen a városban. Szerdán és csütörtökön a Cseri dűlő házait keresik fel a közterület-felügyelők és az állatorvosok. A cél ezúttal sem a bírságolás, hanem a felelős állattartás betartatása, a biztonság megerősítése.

- Kedvező változások történtek az elmúlt két hónapban. A mulasztó ebtulajdonosokat azonnali pótlásra köteleztük, aminek az lett az eredménye, hogy eddig több mint 100 kutya sorsa rendeződött - mondta Dr. Tóth Szabolcs. A Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának vezetője hozzátette: nemcsak a vizsgált szentjakabi városrészben javultak az állattartás körülményei, hanem az egész városban, hiszen az ellenőrzés hírére sokan oltatták és chipeltették be kedvenc háziállataikat.

Címkék: chip, ebrazzia, oltás, ellenőrzés, Kaposvár, kék hírek