Az autópályán borult füstbe, majd később lángokba egy Rimaszombatra tartó szlovákiai magyarokat szállító kiránduló busz. Miután a sofőr félreállt az utasok azonnal elhagyták a járművet, csomagjaik viszont a buszon maradtak.

A tűzesethez a siófoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységei vonultak. Mire a tűzoltók eloltották a lángokat, a csomagtérben rekedt holmik mind elégtek. A buszon utazó 33 felnőtt és 15 gyerek közül senki sem sérült meg.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, Gál Attilaa KaposPontnak elmondta: a siófoki katasztrófavédelmi kirendeltség-vezető intézkedésére a turistákat a balatonföldvári Jogar Hotelben helyezték el addig, amíg várhatóan este hét órára megérkezik értük a Szlovákiából induló busz. A hotelben takarókat, vizet illetve élelmet biztosítottak a 33 felnőttnek és a 15 gyereknek.

A tüzet feltehetőleg a motortérben keletkezett elektromos meghibásodás okozta. A teljesen kiégett busz elszállításáról az autópálya mérnökség autómentője gondoskodott.

Nézze meg videónkat:

 

 

Kiégett busz m7

Kiégett busz m7

Fotók: Siófoki Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Kiégett busz m7

Kiégett busz m7

Címkék: füst, láng, autópálya, tűz, tűzoltó, kék hírek