A fonyódi járőrök egy pénztárcát találtak szerdán a fonyódligeti Árpád parton. Az adatgyűjtéskor megállapították, hogy a pénztárca egy miskolci férfié, aki elmondta, hogy ő felejtette ott a tárcáját. A pénztárca átvizsgálásakor a rendőrök egy kis méretű zacskóban zöld növényi származékra leltek.

A férfi elismerte, hogy a kábítószer, és az ő tulajdonát képezi, valamint hogy azt saját fogyasztásra tartotta. A járőrök ezért előállították a Fonyódi Rendőrkapitányság épületébe, majd a Bűnügyi Osztály büntető feljelentést tett ellene csekély mennyiségű kábítószerrel elkövetett visszaélés vétsége miatt.

Ugyanaznap délelőtt a Somogy megyei pénzügyőrök a Horvátország irányába közlekedő nemzetközi gyorsvonat ellenőrzésekor átvizsgáltak két francia személyt, akiknek a csomagjaiban kábítószergyanús anyagot találtak.

A Csurgói Rendőrőrs Bűnügyi Alosztályának munkatársai előállították a 18, illetve 20 éves férfit, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. A kábítószert lefoglalták, az ügyben csekély mennyiségű kábítószerrel elkövetett visszaélés vétsége miatt indítottak eljárást.

Címkék: származék, növényi, zöld, drog, kábítószer, kék hírek