A titkolózó feleség azonban időközben meghalt, így lehet, hogy soha nem kerülhet pont a történet végére.

Hiába nézte ki a Ludman család ezt a sírhelyet. Bátyjuk urnáját nem tehetik ide, ugyanis fogalmuk sincs, hogy hol van.  A család sokáig azt sem tudta, hogy rokonuk elhunyt, pedig a tragédia már egy éve történt: - már június 12-én elhunyt a kaposvári kórházban, és novemberben tudtuk meg... -

Mária és négy testvére nem voltak jóban sógornőjükkel, ezért amikor bátyja meghalt, még egy telefonhívást sem kaptak tőle. Csak később derült ki, hogy a férfit elhamvasztották.

- Az tény és való, hogy el lett hamvasztva, de viszont azt, hogy hol van eltemetve vagy egyáltalán, hogy hova vigyük a virágot, sajnos nem - mondta Ludman Lajosné.

Mária sógornője először azt mondta, hogy Kutason vannak a hamvak, majd később azt állította, hogy Kaposváron a Keleti temetőbe szétszórta.

A Somogy Temetkezési Kft. ügyvezetője a családnak azt mondta, hogy a Keleti temetőben biztosan  nem szórták el a hamvakat. Ennek nyoma lenne, és ráadásul csak a nyugati temetőben van erre mód.

A temetkezési vállalat szerint az eset kegyeletsértésnek számít, ami tapasztalataik szerint nem ritka manapság.

- Előfordulnak rendszeresen hasonló kegyeletsértések. Legfeljebb a családok egy része nem éli meg ennyire tragikusan, de azért végiggondolva ezt az esetet is jól látható, hogy a szeretett hozzátartozó maradványainak, hamvainak eltüntetése, elrejtése az okoz egyfajta lelki sérülést - árulta el a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója, Puskás Béla.

A Ludman család feljelentést is tett az ügyben, közben azonban Mária sógornője elhunyt. Így lehet, hogy soha nem tudja meg, hol nyugszik testvére.

Címkék: rokonok, hamvak, férj, temető, tolvaj, kék hírek