Somogyot sem kímélte az országon végigsöprő vihar. A katasztrófavédelem egységeit 25-ször riasztották az elmúlt tizenkét órában.

Balatonmáriafürdőn leszakította a villanyvezetéket az egyik házra szakadt fa. Ugyancsak melléképületekre és házakra dőlt fákhoz riasztották a katasztrófavédelem egységeit Zamárdi, Siófok és Kelevíz területén.

vihar


Balatonbogláron és Balatonlellén kétszer is faágak szakadtak a parkoló autókra a tűzoltóknak kellett eltávolítani, komolyabb kár azonban nem keletkezett.

A közutakat sem kímélte a vihar. A somogyi tűzoltók a közútkezelőkkel karöltve mintegy tizenötször vonultak utakra dőlt fákhoz Siófok, Zamárdi, Enying, Balatonszárszó, Fonyód, Büssü és Kisgyalán területén.

Hétfőn reggel is érkezett még bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére. Kötcsén fát kellett eltávolítani az egyik lakóépület tetejéről.

A vihar miatt Balatonszárszó és Szántód-Köröshegy állomások között fa dőlt a felső vezetékre, eltávolításáig vonatpótló buszok szállították az utasokat a két állomás között.  A dél-balatoni vonalon is jelentős késéssel közlekedtek a vonatok vasárnap este 20 óra után.

Címkék: kidőlés, somogy, vihar, katasztrófavédelem, kék hírek