Az autóban egy férfi ült, aki előzőleg az M7-es autópálya mentén egy Székesfehérvár környéki benzinkúton 14.000 forint értékben tankolt, majd fizetés nélkül nagy sebességgel továbbhajtott az autópályán a horvát határ felé.

A zalai rendőrök a bejelentést követően azonnal intézkedtek a Skoda feltartóztatása érdekében, mind az autópálya, mind a két letenyei közúti határátkelő vonatkozásában, emellett értesítették a horvát és a szlovén hatóságokat is.

A menekülő autó sebességére és a többi közlekedő biztonságára tekintettel azonban csak kísérni lehetett a Fabiát, megállítani a forgalom közepén nem. Az autópályán megpróbálták lassításra bírni, de a Skodás még a rendőrautóra is ráhúzta a kormányt, hogy egérutat nyerjen.

Az ámokfutó a letenyei autópálya átkelőhöz érve a hármas személyforgalmi sávban (amelyben nem várakozott autó, a mellette lévőben azonban igen, így felelősséggel feltartóztatni itt sem volt lehetséges) fékezés nélkül, a sorompót áttörve áthajtott Horvátországba. A szlovák személygépkocsi az áttöréskor a forgalmi sáv melletti asztalt a kilépő fülke oldalának vágta, amitől a fülke oldala beszakadt, oldalsó üvegei kitörtek.

Személyi sérülés sem az autópályán, sem a határátkelőn nem történt. A gépjármű üldözését a horvát rendőri szervek azonnal folytatták, s végül Zágráb térségében megállították, vezetőjét elfogták.

Az eset kapcsán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon közúti veszélyeztetés, rongálás és tiltott határátlépés bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, s felvették a kapcsolatot az illetékes horvát rendőri szervvel az elkövető felelősségre vonása érdekében - írja a police.hu.

Címkék: tankolás, üldözés, fizetés nélkül, benzinkút, kék hírek