Az elsőrendű vádlott 2009. novemberében egy ismerősén keresztül megismerkedett a munkahely és jövedelem nélküli másodrendű vádlottal. Korábbi meg nem fizetett tartozásai miatt magyarországi pénzintézeteknél hitelképtelenné vált. Rábírta, hogy a saját nevében, de az ő részére hitel felvételével vásároljon gépkocsit. Megállapodtak, hogy a vásárlás után átadja az autót az elsőrendű vádlottnak, aki tudta, hogy a másik a hitel visszafizetésére nem képes, és az nem is áll szándékában.

A hitel felvételében közreműködött a harmadrendű vádlott, aki az elsőrendű vádlott volt élettársa által működtetett nagykanizsai hiteliroda alkalmazottja volt, és kérésre egy valótlan tartalmú munkáltatói igazolást állított ki.

Az elsőrendű vádlott 2009. decemberében egy kaposvári bt. telephelyén a másodrendű vádlott nevében, a korábban kiállított hamis munkáltatói igazolás felhasználásával megvásárolt egy 1 millió 200 ezer forint értékű Peugeot személyautót. Ehhez
egy banktól svájci frank alapú kölcsönt igényelt 980 ezer forint értékben. Ezáltal a sértetti pénzintézetnek ekkora kárt okozott, mivel később a vádlott a kölcsönt nem törlesztette, a személygépkocsit pedig volt élettársa részére használatra átadta.

Címkék: hitel, Nagykanizsa, vásárlás, autó, vád, kék hírek