A 30 éves csökölyi férfi, és a szintén 30 éves falubeli barátja 2011. április 21-én az elsőrendű vádlott kezdeményezésére kerékpárral Kiskorpád községbe mentek. Tervük az volt, hogy az egyik házból 30-40.000 Ft-ot ellopnak. A cselekmény elkövetésére az  elsőrendű vádlott vállalkozott, a másodrendű vádlott szerepe a figyelés lett volna.

Amikor a vádlottak a sértettek házához értek, az elsőrendű bement az udvarba, lekapcsolta a villanyórát. Ekkor kijött a házból az ott lakó nyugdíjas férfi, akit az elsőrendű vádlott bántalmazni kezdett, megütötte, majd a földre került sértettet 3-4 -szer nagy erővel a mellkasán és fején megrúgta. A sértett bántalmazás következtében súlyos agy- és arckoponya törést, agyzúzódást szenvedett és a helyszínen meghalt.

A verést látva a másodrendű vádlott számon kérte társát, amiért a sértettet bántalmazta és helyszínről eltávozott. Az elsőrendű vádlott ezután bement a házba, és ott észlelte, hogy a hálószobában az ágyon fekszik egy idős asszony, az áldozat felesége. Őt is bántalmazni kezdte, többször megütötte és közepes erővel megrúgta. Az idős nő súlyos, 8 napon túl gyógyuló állcsont-törést és más zúzódásos sérüléseket szenvedett. A gyilkos házban pénz után kutatott, de nem találta meg a sértettek elrejtett 10.000 Ft-ját.

E tényállás alapján az elsőfokú bíróság az elsőrendű vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette, rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a másodrendű vádlottat lopás vétségnek kísérlete miatt, mint különös visszaesőt 10 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A törvényszék ítélete ellen az ügyész mindkét vádlott terhére – az elsőrendű vádlott esetében életfogytig tartó, a másodrendű vádlott vonatkozásában hosszabb ideig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében - az elsőrendű vádlott és védője, elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért, a másodrendű vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta, az elsőrendű vádlott büntetését az - un. három csapás kötelező rendelkezése alapján  - életfogytig tartó szabadságvesztére súlyosította, azzal hogy legkorábban 30 múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Címkék: agyonverte, életfogytiglan, Csököly, Kiskorpád, gyilkos, kék hírek