Lakossági bejelentésre a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akcióban rendkívüli ellenőrzést tartott több Somogy megyei település szabadidős rendezvényén vasárnap.

A toponári, kadarkúti, somogyszobi búcsún az ellenőrzésen megállapították, hogy a helyszíneken árusított lufikat a nem éghető hélium gáz helyett, éghető gázzal töltötték meg, valamint az egyik helyszínen hidrogén gázpalackot is találtak.

lufi


Mivel a tűz-és robbanásveszélyes gáz felhasználása az ott tartózkodók biztonságára közvetlen veszélyt jelentett a két szervezet közösen intézkedett a palackok elszállítására és elhelyezésére.

lufi

Az esettel kapcsolatban a Nagyatádi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el gondatlan közveszély okozás vétségének megalapozott gyanúja miatt egy 44 éves magyarszéki férfi ellen, aki a vállalkozást működtette.

lufi

A rendőrök az eljárásban öt gázpalackot lefoglaltak, valamint több személyt tanúként hallgattak meg.

A katasztrófavédelem feladatkörét érintő szabálytalanságokat a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közigazgatási eljárásban. A vizsgálatba további érintett hatóságokat is bevonnak.

lufi

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: éghető, lufi, nyomozás, gáz, vállalkozó, kék hírek