Somogy megyében az egyik vásár területén nyugtaadási kötelezettség teljesítését ellenőrizte az adóellenőr-pénzügyőr közös páros.

A helyszínen, a vásár bejáratánál egy román állampolgárságú adózó odalépett az ellenőrökhöz, és 2500 Ft-ért elektromos cigarettát és tartót kínált megvételre. A revizorok megvették az árut, majd miután a vásárlásról nyugtát nem kaptak, 2-3 lépés megtételét követően visszafordultak, és szolgálati igazolványuk felmutatásával bemutatkoztak.

Ekkor azonban a férfi futásnak eredt. Az adóellenőrök hiába próbálták feltartóztatni, annak háttérben levő felesége két kiskorú gyermekével eléjük vetette magát, így egérutat nyert. Eközben a helyi önkormányzat munkatársai, akik látták az esetet a vásár nyugati végében feltartóztatták a sietős férfit, majd a vásárban szolgálatot teljesítő pénzügyőrök visszakísérték a helyszínre, ahol megnyugodott, és hajlandóságot mutatott az együttműködésre. Az adózónál még nyugtatömb sem volt.

A férfinek bejelentési kötelezettség elmulasztása és az ellenőrzés akadályozása miatt kell felelnie - tájékoztat a NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága.

Címkék: ellenőrök, vásár, nyugta, cigaretta, ellenőrzés, kék hírek