A vidékfejlesztési miniszter 2012. március 11-től – átmeneti időre- országos általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

CSAK TE SEGÍTHETSZ! ELŐZD MEG AZ ERDŐTÜZET!


A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal erdészeti hatóság felhívja az erdőt látogatók, a kiskert tulajdonosok, valamint az erdő és mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy a fokozott tűzveszélyre való tekintettel az erdők területén és az erdők és fás területek határától 200 méteren belül a külterületi ingatlanokon– beleértve a kijelölt tűzrakó helyeket is – TILOS a tűzgyújtás és a nyílt láng használata.

A tűz tovaterjedését segíti, hogy a vegetáció még nem zöldült ki, és az előző évről nagy mennyiségű elszáradt lágyszárú növényzet, illetve lomb található a területen. A vékony, néhány centiméter vastag növényi részek akár hideg, csapadékmentes időben is pár nap alatt kiszáradnak, és könnyen lángra lobbannak.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a lángokat már egy közepes erősségű, váltakozó irányú szél is továbbviheti a szomszédos gyep és erdőterületekre.

Az aktuális erdőtűz veszélyről, az elrendelt tűzgyújtási tilalmakról az erdészeti hatóság honlapján, a www.mgszh.gov.hu weboldalon naprakész információ található.

A tavaszi erdőtüzekkel kapcsolatban részletes tájékoztató anyag elérhető az erdészeti igazgatóság honlapján!

Címkék: előzzük meg, aktuális, veszély, erdő, tűz, kék hírek