A Kaposvári Nyomozó Ügyészség vádat emelt hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt három férfival szemben.

A strici még 2010-ben rendszeresen anyagi ellenszolgáltatást nyújtott a rendőrnek azért, hogy az hivatali kötelességét megszegve folyamatosan tájékoztassa azokról az időszakokról, amikor a prostituáltak a térségében úgy tevékenykedhetnek, hogy rendőrségi ellenőrzéssel, intézkedéssel nem kell számolniuk.

Ezen kívül a rendőr vádlott azért, hogy egy harmadik férfinek jogtalan előnyt biztosítson  hivatali kötelességét megszegve, hivatalos ok nélkül számítógépen a nyilvántartásából lekérdezte egy személygépkocsi adatait, majd tájékoztatást adott róla. Az egyik rendőrkapitányságon indított büntető ügyben a feljelentett személyeket tájékoztatta a tervezett nyomozati cselekményekről, az ügyben keletkezett szakértői véleményről, valamint a feljelentő által elmondottakról. Továbbá rendszeres kapcsolatot tartott olyan személlyel, aki elfogatóparancs hatálya alatt állt, vele szemben intézkedést nem kezdeményezett, feltalálási helyéről jelentést nem tett, ily módon segítséget nyújtott ahhoz, hogy a hatóság üldözése elől meneküljön.

Mindhárom férfit vesztegetéssel vádolják, a rendőr és a futtató előzetes letartóztatásban vannak. Rájuk börtönbüntetést kért az ügyészség, a harmadik vádlottra felfüggesztett szabadságvesztést.

Címkék: vesztegetés, strici, prostituált, rendőr, Siófok, kék hírek