Vesztegetéssel vádolta az ügyészség egy 48 éves budapesti férfit, aki Siófokon akarta megkenni a közlekedési rendőröket. A vádlott egy barátjával utasként tartózkodott egy autóban, amit Siófokon vontak közúti ellenőrzés alá a helyi közlekedési járőrök. Mivel a sofőrön erős alkoholszagot éreztek, megszondáztatták, ami pozitív eredményt mutatott. A vezetővel, egy szintén fővárosi férfival közölték, hogy vérvételre előállítják a siófoki kapitányságra. A részeg vádlott ekkor kiszállt, és elismerte, hogy a vezető ittas, de azt kérte, hogy ne vegyék el a jogosítványát.

Többször megismételte: " Adok nektek 10 ezer forintot, engedjétek el, ne legyetek köcsögök, 10 ezer, és itt sem vagyunk, elmegyünk innen." A zászlós és a törzsőrmester elutasította az ajánlatot, ekkor fenyegetőzni kezdett. Azt mondta, hogy a barátnője a BRFK-n dolgozik nyomozóként, elintézi az ügyet, és mindenkit kirugat. Ezután újabb rendőrök érkeztek a helyszínre, de a vádlott nem volt hajlandó igazolni magát. Előállították a kapitányságra. Az orvos szakértői vizsgálat azt állapította meg, hogy a sofőr enyhén ittas volt, ezért ellene is büntetőeljárást indítottak.

A vádlottat 1 év 10 hónap börtönre ítélték 4 évre felfüggesztve a Kaposvári Törvényszéken. A tízezrest elkobozták.  Az ítélet nem jogerős, az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésért fellebbezett, a védelem tudomásul vette az ítéletet. 

Címkék: ítélet, vesztegetés, részeg, Siófok, rendőr, kék hírek