A kaposvári rendőrkapitányság, a NAV, a kaposvári önkormányzat szociális és gyámügyi irodájának, a tűzoltóságnak, valamint a megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének munkatársai közös ellenőrzést hajtottak végre szombaton éjszaka Kaposváron. Az ellenőrzés kiterjedt a város területén működő diszkókra, pubokra, egyéb italmérő és vendéglátó helyekre, valamint a közterületekre. A MAHASZ emberei is elkísérték a razziázókat, hogy megtudják, fizetnek-e jogdíjat a szórakozóhelyeken felcsendülő zenék után.

A fogyasztóvédők azt ellenőrizték, kiszolgálják-e 18 év alatti fiatalokat alkohollal és dohánytermékkel. A rendőrök körözött személyek felkutatását tűzték ki célul és azt, hogy kiszűrik az ittas járművezetőket a forgalomból. Négy körözött fiatalt találtak meg, akiket eltűntként tartottak számon. Ők többségükben gyermekotthonokból szöktek meg. Egy ittas autóvezetőre bukkantak, egy másik sofőr pedig jogosítvány nélkül vezetett. Olyan járművezető is akadt, akinek nem volt meg a kötelező biztosítása.

A rendőröknek az egyik kaposvári szórakozóhely előtt is intézkedniük kellett, verekedő férfiakat értek tetten, őket garázdaság miatt előállították a kapitányságra.

Címkék: MAHASZ, fogyasztóvédők, ellenőrzés, razzia, NAV, kék hírek